fbpx

Koningslaan 121 te Utrecht

Begin jaren ‘90 zijn 7 unieke stadsvilla’s gebouwd op de plek waar vroeger de Emmakliniek heeft gestaan. De fraaie villa die wij nu te koop aanbieden, is in 1992 ontworpen door de bekende architect Peter Versseput. De gevelbreedte van de villa is maar liefst 12,5 meter met een maximale diepte van de woning van 14,5 meter! Het oppervlak van de woning bedraagt in totaal 527 m², inclusief de overige inpandige ruimte (154 m²) in het souterrain.

De architect omschrijft deze bijzondere woning als volgt:

Een villa aan een stadspark in Utrecht op een kavel die na de sloop van de Emmakliniek vrijkwam, is een unieke opdracht. De door stedenbouw bepaalde randvoorwaarden impliceerden de bouw van een aanzienlijk volume: een gevelfront van 12,5 meter breed en 11 meter hoog en een diepte van de woning van 14 meter. Overeenstemming met de typologie van de bestaande bebouwing was vereist. De voorgevel is bedacht als een denkbeeldig rechthoekig tafereel, waarbinnen het interieur zichtbaar wordt als gebogen vormen. Slechts het linker geveldeel resteert als gesloten vlak. De ellipsvormige plattegronden worden aangetast door naar boven toe verkleinde rechthoekige uitsnijdingen en vormen zo de centrale leefruimtes die door het trappenhuis met elkaar verbonden zijn. Langs het gebogen trappenhuis, dat als een geboetseerde sculptuur omhoog kronkelt, dwarrelt daglicht door een lichtstraat in het dak naar beneden. De slaapvertrekken met elk een eigen sanitaire voorziening, zijn bereikbaar vanuit de centrale leefruimtes.

De kernwoorden: privacy, licht, zicht en ruimtelijkheid.
Het oogmerk van het ontwerp bestond uit optimale lichtinval en toch voldoende privacy. Dit is uitstekend gelukt: aan de voorzijde is de privacy gegarandeerd, terwijl de bewoners toch een prachtig zicht op het park hebben. Elk seizoen beleeft u hier intens. De achtergelegen grote zonnige, met zorg aangelegde tuin met achterom van maar liefst 20.00 x 12.50, biedt veel privacy en maakt de beleving compleet!
Door het open ontwerp (o.a. hoge plafonds, grote ruimten en vide’s) waant u zich in een moderne villa die ook zomaar in New York aan Central Park had kunnen staan.
De ondergelegen ruime garage biedt een veilige plaats voor minimaal 4 auto’s!

Indeling:
Parterre: bordestrap naar de fraaie dubbele voordeur, die toegang geeft tot de ruime hal. Het oppervlak van de parterre bedraagt in totaal 143 m² te verdelen over de volgende ruimten: ruim entree; garderobe met toegang tot de toiletruimte; toegang naar de ondergelegen garageruimte; ellipsvormige, hoge woonkamer met open haard en aan de voorzijde fraai uitzicht over het Wilhelminapark in open verbinding met de iets lager gelegen eetkamer met geheel openslaande deuren naar de prachtige, grote en zonnige achtertuin. De eetkamer en keuken zijn voorzien van een fraaie terrazzovloer. De ruime Boffi keuken is van alle gemakken voorzien. Via de elegante gebogen trap bereikt u de 1e verdieping.

1e Verdieping: open multifunctionele ruimte waar u een boek kunt lezen in de bibliotheek, muziek kunt maken, kortom een heerlijke relaxruimte! Vanuit deze ruimte bereikt u via de glazen pui over de gehele breedte het balkon aan de voorzijde met ook hier weer prachtig uitzicht over het park. Royale masterbedroom aan de achterzijde met walk-in-closet en luxe badkamer en suite voorzien van Bisazza mozaïektegels, bubbelbad, dubbel wastafelmeubel, separate ruime inloopdouche, toilet en bidet. Slaapkamer aan de voorzijde met tevens een badkamer en suite voorzien van douche, toilet en wastafelmeubel. Vervolg trap naar de 2e verdieping.

2e Verdieping: gave open werkkamer met lichtstraat boven het trappenhuis en openslaande deuren naar balkon aan de voorzijde; slaapkamer voorzijde met deur naar de 3e badkamer voorzien van douche, wastafel, toilet en bidet; zowel vanuit deze badkamer als vanuit de werkkamer bereikt u de slaapkamer aan de achterzijde met deur naar ruim balkon over de volle breedte met uitzicht over de achtertuin.

Onderliggende garage: 154 m², 2.50 hoog. De garageruimte wordt extern bereikt via de elektrisch op afstand bedienbare garagedeur, dan wel binnendoor via de trap vanuit het entree. De garage biedt plaats aan minimaal 4 auto’s en beschikt tevens over veel kastruimte en een separate wasruimte.

Koningslaan 121 te Utrecht